Bocairent: cases

Bocairent: cases

Este arrebossat en colors ocres imitant carreus va fer fortuna al País Valencià: el trobem, un poc per totes bandes, en moltes cases de les primeries del segle XX. Entre elles, per cert, la dels meus pares, per la qual cosa sempre em fa il·lusió trobar-me’n amb més: és com si totes foren família. En este cas, l’edific conserva prou bé l’aparença original. Jo diria que primitivament es tractava d’un sol habitatge, i que va ser dividit posteriorment en dos, com sol ser habitual, per alguna adjudicació d’herència.

A més de les harmòniques proporcions dels buits originals, i de l’elegant galeria de finestres corregudes, destaca la porta principal del número 1, bellament treballada.

IMG_6177

Inclús per al que és acostumat en la nostra arquitectura tradicional, on tanta importància s’atribueix a la porta d’entrada, la d’esta casa és especialment remarcable. Pitjor sort ha tingut la del número 3, que sembla haver estat substituïda per un exemplar d’escàs mèrit, i tamany massa reduit per al buit que hauria d’ocupar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s