D’Agres a Bocairent 1: Agres i el Benicadell

D'Agres a Bocairent 1: Agres i el Benicadell

La valleta d’Agres està solcada de camins ben agradosos de recórrer a peu. Un dels que més ganes tenia de fer és el que va d’Agres a Bocairent, passant per Alfafara. En total seran uns deu quilòmetres de recorregut, amb un desnivell inapreciable, que transcorren entre bancals d’oliveres, i en molts trams molt apegat a l’ombria de la Mariola, la qual cosa el fa prou còmode per a dies com estos, que encara es nota la calor. Això a condició, clar, de fer l’eixida de bon matí.

Com que Renfe no ha tancat encara la línia regional Xàtiva-Alcoi, és possible iniciar el camí pels volts de les huit i mitja del matí. A eixes hores, i en esta estació de l’any, si el dia i la nit anteriors han estat serens sovintegen les boires matinals, en ocasions espeses, com la que em va rebre només baixar del tren, però que es dissolen aviat.

Només eixir d’Agres, les revoltes del camí comencen a oferir quantitat de bones panoràmiques, amb l’ubiqua i tutelar presència del Benicadell al fons. La massivitat de la Penna Catella, i la força del seu inconfusible perfil, com de guerrer gaudinià, mai no deixaran d’impressionar-me.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s