Des de la carena

Des de la carena

La pujada des de Núria al pic de Noufonts es fa en una mica menys de tres hores. En eixe temps se salva un desnivell de vora set-cents metres, dels mil nou-cents seixanta del santuari als dos mil sis-cents cinquanta-huit del coll de Noufonts, que és d’on està presa esta foto.

El camí és prou fàcil, llevat de les últimes desenes de metres, on la costera es fa molt més pronunciada i cal travessar, a més, una tartera on és molt fàcil esvarar-se. Fins a eixe moment, tanmateix, la ruta progressa entre  bosquines de pi negre, (que s’acaben aviat per l’elevada altitud), clapes de ginebre rastrer i praderies alpines, on a principis de setembre sovintejava l’acònit amb les seues belles flors blaves. Ara i adés, al caminant l’acompanyen  la remor dels torrents i els crits de les marmotes, que s’avisen i arranquen a córrer quan un s’acosta massa a elles.

La vista que es gaudeix des del coll, si hi ha sort i el dia està seré, és  magnífica, sobre tot cap al sud, amb el Puigmal tancant majestuosament  l’horitzó: paisatge de pura essència mineral, no suavitzada per la vegetació, on la potent emprempta de gel deixada pels glaciars és plenament visible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s