Palau dels Milà i Aragó

Palau dels Milà i Aragó

Amb la conquesta cristiana, una nova jerarquia, corresponent a una nova societat, comença a deixar la seua empremta sobre el territori. Cal fortificar els espais des dels que els vencedors han començat a controlar el regne nounat, així com defensar les vies de comunicacions entre uns nuclis cristians moltes vegades massa precaris. Amb les noves edificacions, que comencen a bastir-se pràcticament des del dia següent a la instal·lació dels primers colons cristians, són també unes noves relacions socials les que s’inscriuen —literalment— sobre el territori, amb la intenció de sobreposar-se a les de la societat islàmica, i de dominar simbòlicament el paisatge de pobles i ciutats.

El  palau dels marquesos d’Albaida és un bon exemple d’aquesta doble funció de control efectiu i marcatge simbòlic. Més encara per l’aprofitament d’elements del passat musulmà —les tres poderoses torres almohades que ritmen l’edifici—, reciclats convenientment per a les necessitats de la classe nobiliària cristiana.

 

IMG_4888

El palau és una mola imposant, que en la seua configuració actual desenvolupa un front que quasibé abasta els huitanta metres d’amplària. Encara hui, malgrat el creixement urbà d’Albaida, la seua figura és ben visible des de molts punts de les terres de l’antic marquesat.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s